SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

Szavazások

Hány szakmát oktatnak a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. - TISZK partnerintézményeiben?
 

2012.12.28.

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.


2012.12.19.

Ülésezett ma az Intézményvezetők Tanácsa. A résztvevők tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről, a taggyűlés döntéseiről, a 2012/2013-as tanév második félévének feladatairól.

 

2012.12.12.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. partnerintézményeiben tanuló 100 diákjai részére közös karácsonyi programot szervezett ma délután 13.00 óra és 15.30 között a TISZK székhelyén. A programban karácsonyi műsort mutatnak be a Művészeti Középiskola és Kollégium tanulói, majd kézműves foglalkozásokon készíthetnek ajándéktárgyakat az adventi készülődésben a résztvevők, és a tea és a mézeskalács is hozzájárul a karácsonyi hangulatteremtéshez.

 

2012.12.06.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. dolgozóinak gyermekeit várta ma délután a Mikulás ajándékkal, süteménnyel a Központi Képzőhelyen. Minden gyesen, gyeden lévő munkatársunk gyermeke is meghívást kapott erre a jó hangulatú programra.


2012.12.06.

Háziné Szikora Éva a „Benczúr Gyula” Alkotókör tagjának „Kirándulás a színek mezején”

című kiállítás megnyitójára került sor ma 13.00 órától a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. Központi Képzőhelyének aulájában. A kiállítást Balogh Géza szobrász, festőművész nyitotta meg. Az érdeklődők 2013. január 12-ig minden munkanapon megtekinthetik a kiállítást.


2012.12.03.

Taggyűlés tartottak ma a TISZK Tulajdonosai. Az ülésen elfogadták a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakközépiskola és Szakiskola intézményvezetői pályázatról készített véleményt az előterjesztés szerint. A tagok a tájékoztatót hallgattak meg és döntöttek a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. partnerintézményeinek 2012. évben átadott fejlesztési támogatásról, valamint egyhangúlag elfogadták Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által előterjesztett 2012/2013-as tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról szóló 227/2012. számú önkormányzati határozat módosítását.

 

2012.11.28.

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2012.11.27.

Ma délután a Nyírségi Szakképzés Szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében „Prevenciós Egészségnap” keretében sportversenyre került sor a Wesselényi Miklós Középiskola Sportcsarnokában. A TISZK partnerintézményei közül 12 középiskola diákjai versenyeztek, akik nyíregyházi, nagykállói, tiszavasvári középiskolákba járnak, a csapatok játékos, ügyességi sorversenyben mérték össze erejüket.

A verseny kétfordulós: ez az őszi forduló, ahol 150 tanuló versenyzett, és öt sportágban folytatódik a küzdelem a 2013-as tavaszi fordulóban.

Az összesített eredmény a két forduló helyezéséből születik meg és az első helyezett viheti majd haza a trófeát, a TISZK Kupát. A vetélkedőt az Inczédy György Középiskola testnevelői által összeállított feladatokkal rendeztük meg, melyen a következő végeredmény alakult ki:

 

I. hely: Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

II. hely: Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi–Vízügyi Szakközépiskola csapata

III. hely Budai Nagy Antal Szakközépiskola csapata

 

2012.11.14.

Nyíregyháza testvérvárosából, Szatmárnémetiből érkezett 8 fős delegáció a város alpolgármesterének vezetésével a Központi Képzőhelyre, akik TISZK projektet kívánnak megvalósítani városukban és már működő TISZK szervezetet kívántak megismerni, tapasztalatot szerezni a pályázattal, a működtetéssel, fenntartással és az intézményi együttműködéssel kapcsolatban.

 

2012.11.12.

A Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium jubileumi ünnepségén vettek részt a TISZK képviselői.


2012.11.07.

Gaszperné Román Margit ügyvezető és Kutykó Róbert pénzügyi vezető - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által kezdeményezett - 2013. évi költségvetési koncepció gazdasági társaságokat érintő tárgyaláson vett részt ma a Városházán.


2012.11.06.

A TISZK képviselői, Budapesten a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal szervezésében „Tudásod a jövőd!” - Idegennyelvi és Informatikai kompetenciák fejlesztése - TÁMOP 2.1.2 projekt Információs napon vettek részt, ahol a projekt tartalmáról a bekapcsolódás feltételeiről, mint képzőhely és a pályázattal kapcsolatos bővebb információkat hallhattak.

 

2012.10.29.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2012.10.26.

 

A MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete közreműködésével, TÁMOP- Határon átnyúló program keretén belül külföldi vendégek érkeztek ma a TISZK-be, akik előadást hallhattak Gaszperné Román Margittól, a TISZK ügyvezetőjétől a TISZK létrejöttéről és tevékenységeiről. A találkozó alkalmával lehetőség nyílt nemzetközi együttműködési lehetőségek felkutatására is. A tájékoztatást követően a vendégek megtekintették a Központi Képzőhelyet.

 

 2012.10.25.

A Bánki Donát Műszaki Középiskola szlovák partneriskolája 6 fős delegációjának mutattuk be a TISZK tevékenységét és a Központi Képzőhely műhelyeiben folyó gyakorlati képzést.

 

2012.10.18-19.

„Kárpátia Portál 2012” című kiállításon vettünk részt a Bujtosi Szabadidőcsarnokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A két napos rendezvényen bemutattuk az iskolarendszerű és a felnőttképzés keretében megvalósuló képzéseinket és lehetőségünk volt új partnerekkel felvenni a kapcsolatot.

 

2012.10.17.

Az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium Képzőművészeti Szakköre diákjainak munkáiból rendezett kiállítás megnyitójára került sor 14.00 órakor a Nyírszakképzés Nonprofit Kft.(TISZK) Központi Képzőhelyének aulájában. A kiállítást Gazda Sándor Mihály, az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója nyitotta meg. A tárlat november 5-ig látható az érdeklődők számára.

 


2012.10.12.

A mai taggyűlésen a TISZK tulajdonosai egyhangúlag elfogadták a TISZK partnerintézményeinek a 2013/2014-es tanévben szakképzési évfolyamokon indítható szakmák osztályszámát és 9. évfolyamon Tiszavasvári és Nagykálló Város Önkormányzata és a  Helyi Jóléti Szolgálat Alapítvány,  a Magyarországi Magiszter Alapítvány fenntartásában működő iskolákban indítandó osztályok számának meghatározását. Tájékoztatást kaptak a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. (Nyírségi TISZK) és Partnerintézményei közötti „Együttműködési Megállapodás” mellékletében szereplő 2012/2013-as tanévi a Központi Képzőhely igénybevételről. Valamint tájékoztatást kaptak a TISZK 2012. évben végzett felnőttképzési tevékenységéről.

 

2012.10.11.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság Tanácsadó Testülete mai ülésén megtárgyalta a holnapi Taggyűlésen a Tulajdonosok elé kerülő előterjesztéseket. Egyhangúlag támogatták azokat.

 

2012.10.11-12.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által megrendezett „Dönts jól, a jövőd a tét!” című Pályaválasztási kiállításon vett részt a TISZK partnerintézményeivel karöltve. A Bujtosi Szabadidőcsarnokban megrendezett kiállításon a résztvevők tájékoztatást kaptak a TISZK tevékenységéről, partnerintézményeinek szakmakínálatáról, valamint az érdeklődő 7. és 8. osztályos diákok pályaválasztási tanácsadásban is részesültek.

 

2012.10.9-10-11.

A TISZK képviselői részt vettek a Hajdúszoboszlón megrendezett XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián ahol a szakképzést érintő kérdésekről kaphattak első kézből információt, valamint az új Európai Uniós források lehetőségéről informálódhattak.


2012.09.27.

Taggyűlés tartottak ma a TISZK Tulajdonosai. Az ülésen egyetértettek a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működő szakképző intézmények 9. évfolyam beiskolázási és a szakképzési évfolyamokon indítható osztályszámokra vonatkozó előterjesztéssel, továbbá elfogadták a Budai Nagy Antal Szakközépiskola intézményvezetői pályázatokról készített véleményt az előterjesztés szerint.

 

2012. 09.26.

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának szeptember havi része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2012. 09.20.

Ülésezett ma a TISZK Tanácsadó Testülete. Az ülésen résztvevők tájékoztatást kaptak a taggyűlés elé kerülő előterjesztési anyagokról.

 

A Pályaválasztási kiállítás közös megszervezésével és a Szakmakínálati kiadvánnyal kapcsolatos megbeszélésre került ma sor a partner intézmények képviselőivel.


2012.09.05.

Intézményvezetők Tanácsa ülést tartottak ma a TISZK partnerintézményének vezetői. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a TISZK és Intézmények 2012/2013-as tanévet érintő közös feladatairól, illetve a 2011. évi szakképzési hozzájárulás felhasználásáról, a kapcsolódó 2012. évi feladatokról.

 


2011.08.30.

Gaszperné Román Margit ügyvezető képviselte ma a TISZK-et a Budapesten megrendezett TISZK-es tanévnyitó konferencián. Az értekezleten szó esett az oktatásügy aktuális kérdéseiről, jogszabályi változásokról, a TISZK-ek jövő évi munkájáról is.

 

2012.08.29.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. képviselői több intézményvezető és fenntartói képviselővel közösen részt vettek a Győrben megtartott Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen, ahol a szakképzés aktuális kérdéseiről és a várható törvényi változásokról szóló előadásokat hallhattak a résztvevők többek között Dr. Czomba Sándor államtitkártól, Dr. Hoffmann Rózsa államtitkártól és Dr. Odrobina László főosztályvezetőtől.

 

2012. július 10.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.


2012. július 6.

 

A mai napon az ESZA Nonprofit Kft. a megvalósított TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekthez kapcsolódó Projekt Fenntartási Jelentést (PFJ) elfogadta.

 

2012. június 28.

 

„Családi Erőforrásközpont Nyíregyházán című, TÁMOP 5.5.1.-11/2-2011-0066 számú projekt Nyitó értekezlete került megrendezésre a mai napon, Nyíregyházán, a MTESZ székhelyén, melyen a Nyírszakképzés Nonprofit Kft-t Márföldiné Kotricz Erzsébet szakmai vezető képviselte.

 

2012. június 25.

 

Nyíregyháza kínai testvér városából, Hairbin-ból érkezett újságíró delegáció és televíziós stáb, hogy filmet forgassanak és bemutassák Nyíregyházát a kínai városlakóknak. Az oktatásról szóló blokkban a Kodály Zoltán Általános Iskola, a Bencs László Szakiskola és a Nyíregyházi Főiskola mellett a TISZK Központi Képzőhelyén is forgattak és megismerkedtek a magyar szakképzés alapjaival és a megvalósuló gyakorlati képzéssel.


2012. június 12.

 

Mától megtekinthető a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtalálható a www.nytv.hu honlapon.


2012. június 8.

A mai napon beadásra került az ESZA Nonprofit Kft. felé a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. által megvalósított TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekthez kapcsolódó projekt fenntartási jelentést (PFJ) elektronikus formában, amely az első fenntartási évre vonatkozó adatszolgáltatást tartalmazza. A PFJ-t 2012. július 6–án elfogadták.


2012. június 7.

 

Délelőtt 10.00 órától tartotta Tanévzáró ünnepségét a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. Partnerintézményeinek tanulóival és pedagógusaival közösen.

Az elismerések átadási ünnepségét a Művészeti Középiskola és Kollégium Zeneművészeti Tagozat diákjainak műsora színesítette. A 20 partnerintézmény közül a 2011/2012-es tanévben országos, területi, regionális, megyei szakmai vagy tanulmányi versenyeken legeredményesebben teljesítőket, a legtöbb versenyen részt vevőket és a legtöbb kategóriában indulókat díjazták. Ezen szempontok figyelembe vételével kerültek ki a partnerintézményeik közül a „leg-sokszínűbb iskola”, „legaktívabb iskola” és „legeredményesebb iskola” címének nyertesei.

A TISZK Vándorkupát idén is az az iskola vihette haza, aki az adott tanévben egyszerre a legjobb intézménynek bizonyult a legkülönfélébb versenyeken való szereplésben, eredményes részvételben. A TISZK Vándorkupa 2008-ban került először átadásra, melyet a 2008/2009-es tanévben elért eredményei alapján a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium nyert el. A 2009/2010–es tanévben a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium vitte haza a díjat.

A 2010/2011-es tanévben a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium volt a gazdája.

 

A 2011/2012-es tanév TISZK Vándorkupa nyertese:

Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi- Vízügyi Szakközépiskola

 

Ebben a tanévben a LEGSOKSZÍNŰBB ISKOLA címet nyerte el a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium,

LEGAKTÍVABB ISKOLA címet a Művészeti Középiskola és Kollégium nyerte el

A tanévben a LEGEREDMÉNYESEBB ISKOLA címet a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium kapta.

 

2012. május 31.

Ma 14.30. órától került sor a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. székhelyén a Nyíregyházi Főiskola és a TISZK partnerintézményeinek a nyelvi képzésről, nyelvvizsgára felkészítésről szóló tájékoztatásra, közös együttműködés lehetőségeinek a bemutatására.

Nyelvi képzésben való együttműködésre az alábbi formákat kívánjuk működtetni:

A Nyírszakképzés Nonprofit kft. partner iskoláiban tanuló szakközépiskolások 10-11-12. évfolyamosai számára nyelvi tanfolyamok kiajánlása, közös szervezése a főiskola oktatóival, a Központi képzőhely nyelvi laborjainak kihasználásával. Nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamok elvégzése után a főiskolán is lehetőségük nyílik nyelvvizsga letételére.

A Nyíregyházi Főiskola részéről Nagyné dr. Schmelczer Erika főiskolai tanár és Parraghné Horváth Ilona nyelviskola vezető vett részt a megbeszélésen.

 

2012. május 17.

Folyamatosan feldolgozása történik a partnerintézményektől beérkező adatoknak, melyek a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekthez kapcsolódó projekt fenntartási jelentés elkészítéséhez szükségesek. A projektmenedzsmentnek 2012. június 8-ig kell benyújtania a Közreműködő Szervezet felé a fenntartási időszakra vonatkozó adatszolgáltatást és annak dokumentumait.


2012. május 16.

A mai napon a Taggyűlésen megvitatták és elfogadták a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. 2011. évi Közhasznúsági Jelentését és Egyszerűsített Éves Beszámolóját. Ezt követően a nyíregyházi és a nagykállói önkormányzati fenntartású intézmények átszervezését véleményezték és az abból adódó intézményi Alapító Okiratok módosításával is egyetértett a Taggyűlés.

2012. május 15.

A mai napon a Felügyelő Bizottság megvitatta és elfogadásra javasolta a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. 2011. évi Közhasznúsági Jelentését és Egyszerűsített Éves Beszámolóját.

 

 

Ma került adásba a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2012. május 14.

Ülésezett ma a TISZK Tanácsadó Testülete. Az ülésen résztvevők tájékoztatást kaptak a taggyűlés elé kerülő előterjesztési anyagokról

 

 

2012. április 26.

 

Csütörtök délután rendezték meg a „Green TISZK”– környezettudatos gondolkodásmódot fejlesztő vetélkedőt a Központi Képzőhelyének aulájában.

12 középiskola diákjai mérték össze tudásukat, és ötletes versenyfeladatokban képességeiket a hulladékok kezelése-újrahasznosítása, környezetvédelemi feladatokban.

A vidám hangulatú verseny a Térségi Hulladék-gazdálkodási Kft. munkatársaival együttműködésben megvalósított rendezvény.

A diákok 1. díjként Állatparkba és 2. díjként a Sóstói Élményfürdőbe szóló belépőkkel valamint a 3. helyezettek Plázába szóló mozijegyekkel térhettek haza.

 1. hely: Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola csapata
 2. hely: Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola csapata
 3. hely: Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi- Vízügyi Szakközépiskola

csapata

 


2012. április 24.

 

„Prevenciós Egészségnap” - Sporttal a szenvedélymentes életért - keretében sportversenyt rendeztek az Árok utcai központban, a Városi Lőtéren a Városi Stadion Tekecsarnokában, és az Inczédy György Középiskola tornatermében.

13 partner középiskola diákjai versenyeztek, akik nyíregyházi, nagykállói, tiszavasvári középiskolákba járnak, öt sportágban.

2011 őszén már ezek a csapatok játékos, ügyességi sorversenyben mérték össze erejüket a Wesselényi Miklós Középiskola Dugonics utcai sportcsarnokban.

Most sakk, teke, íjászat, floorball, lövészet területén versenyeztek közel 200-an vidám hangulatban. A két forduló legjobb eredményt elérő iskola csapata viheti haza a TISZK Vándor kupát.

A Játékos Sportvetélkedő összesített eredménye az őszi és a tavaszi forduló eredményei alapján eredménye

 1. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium    a Kupa győztese
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola
 3. Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium
 4. Bencs László Szakiskola és Általános Iskola        csapata

 

TISZK játékos sportvetélkedő Tavaszi forduló eredményei:

Íjászat

 1. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola
 3. Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

 

Lövészet

 1. Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola
 3. Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

 

Teke

 1. Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola
 3. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

 

 

Floorball

 

 1. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium
 2. Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium
 3. Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium   csapata

 

 

Sakk

 

 1. Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola
 3. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

 

2012.április 17.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.


 

2012. április 13.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az új Munka Törvénykönyve változásokról tartottak előadást, amelyen az ügyvezetőnk és a szakmai vezetőnk vett részt. Dr. Tóth Hilda ügyvéd, Miskolci Egyetem ÁJK. Munka- és Agrárjogi Tanszék docense a törvényi változásokat foglalta össze,  melyek a munkáltatókat és munkavállalókat érintik. Dr. Hajdu Edit, Legfelsőbb Bíróság bírája, beszélt a munkaviszony létrejötte és működése, valamint megszűnésére, megszüntetésére vonatkozó gyakorlati kérdésekről.

2012. április 12.

 

9.00 órai kezdettel ülésezett a Taggyűlés, amelyen a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit kft. 2012. évi üzleti tervét fogadták el, valamint partnerintézmények pedagógiai programjainak módosításához adták egyetértésüket.

Továbbá véleményezték a vezetői pályázatokat a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium és a Vásárhelyi Pál Építőipari Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola esetében.

2012. április 11.

 

Ülésezett ma a TISZK Tanácsadó Testülete. Az ülésen résztvevők tájékoztatást kaptak a taggyűlés elé kerülő előterjesztési anyagokról.

 

A mai napon a Felügyelő Bizottság is összeült, ahol megvitatták és elfogadásra javasolták a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit kft. 2012. évre vonatkozó üzleti tervét.

 

2012.április 4.

 

Intézményvezetők megbeszélésére került sor, amelynek a témái: Együttműködés tananyagfejlesztésben és közös szakmai képzés szervezésében a 2011-évben gyűjtött szakképzési hozzájárulás 5% felhasználás terhére, valamint a 2012-évi szakképzési normatíva igénylésének egyeztetése volt.


2012.március 20.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

2012.március 6.

 

Szerb, román, magyar vendégek érkeztek ma a TISZK-be, a Volt Állami Gondozottak Egyesületének közreműködésével egy Európai Uniós projekt keretében. A külföldi vendégek előadást hallhattak Ragó Kingától a TISZK közösségi szolgáltatási csoportjának pályaválasztási és karrier tanácsadójától a TISZK létrejöttéről és közösségi tevékenységeiről. A találkozó alkalmával lehetőség nyílt nemzetközi együttműködési lehetőségek felkutatására is. A tájékoztatást követően a vendégek megtekintették a Központi Képzőhelyet.


 

2012. február 27.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működő általános és középiskolák igazgatói és az önkormányzat képviselője részvételével egyeztetést folytattunk le az IPR projektekben való képzési együttműködés lehetőségeiről.

A tájékoztató fő célja, hogy a résztvevők megismerjék a TISZK szervezetét, tevékenységeit és felnőttképzési kínálatát, képet kapjanak a TISZK által nyújtott szolgáltatásokról, együttműködési lehetőségekről.

 

2012. február 22.

 

Partnerintézményeink vezetőivel folytatódott a 2012. február 10-i Intézményvezetők Tanácsa ülésen megkezdett tanulószerződések megkötésével kapcsolatos beszélgetés, információ csere és egyeztetés.

 

2012. február 21.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

2012. február 20.

 

TISZK-ek szakmai műhelymunkát tartottak Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok TISZK (Megyei Szakképzés szervezési Társulás) munka-szervezete szervezésében. Témák: a 2012. évi munka tervezése, az TISZK-ek együttműködési lehetőségeiről, pályázatokról. Megtekintettük a szolnoki központi képzőhely műhelyeit és tantermeit.

2012. február 17.

 

A mai napon megtartott Taggyűlésen tájékoztató hangzott el a 2011-ben gyűjtött szakképzési hozzájárulásról és a 2010. évi szakképzési hozzájárulás felhasználásáról, valamint tájékoztatást kaptak az alapítók a Központi Képzőhelyen folyó gyakorlati képzés normatíva igényléséről, és ezután a kapott normatíva átadásról szóló megállapodás-tervezet jóváhagyásáról döntöttek. Ezt követően a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a Zay Anna Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetői pályázatait véleményezték.

2012. február 16.

 

Ülésezett ma a TISZK Tanácsadó Testülete. Az ülésen résztvevők tájékoztatást kaptak a taggyűlés elé kerülő előterjesztési anyagokról.

2012. február 10.

 

Ülésezett ma az Intézményvezetők Tanácsa. Tájékoztatókat hallgattak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkárától és a szakképzési tanácsadójától az RFKB-k feladatairól és a tanulószerződésekkel kapcsolatos új szabályozásról. Tájékoztatást kaptak továbbá a 2011-ben gyűjtött szakképzési hozzájárulásról és a 2010. évi SZAHO felhasználásáról. Előadás hangzott el a Központi Képzőhelyen folyó gyakorlati képzési normatíva igénylésről és tájékoztató a TÁMOP 2.2.3.-07/2-2F-2008-0004 számú projekt fenntartási kötelezettségével kapcsolatos feladatokról. Az ügyvezetői tájékoztatóban elhangzottak a beadásra került pályázatok ismertetői, a 2012-évi rendezvény-terv, és a tanügy-igazgatási határidők.

Megtárgyalták az Intézmények és a TISZK közötti Együttműködési megállapodások tartalmát és a közös felnőttképzési együttműködés lehetőségeit. A résztvevők tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről, továbbá az ülésen elfogadták a 2012. évi munkatervet.


2012.Február 8.

 

Prevenciós bizottsági ülést tartottak a partnerintézmények mentori munkáját végző pedagógusok és a partnerintézmények igazgató-helyettesei részvételével. A prevenciós szolgáltatás nyújtásának igényléséről a Karrier tanácsadás lehetőségeiről, kaptak a résztvevők tájékoztatást. A fejlesztő pedagógusi szolgáltatás megvalósulásáról hallgattak meg beszámolót. A partnerintézmények képviselői az intézményi prevenciós munkáról és az iskola lemorzsolódás megelőzése érdekében tett intézkedésekről számoltak be.

2012.01.30.

 

A TISZK-ek képviselői Budapesten, szakmai konferencián vettek részt, a TÁMOP 3.1.1-08/1-2008-0002 számú „21. századi közoktatás-fejlesztés, koordináció” című projektzáró konferenciáján, ahol a projektről és a TISZK-ről szóló kutatás eredményeiről is tájékoztatót hallgattak meg.

 

2012.01.24.

 

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának idei évi első része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

A mai napon egyeztetés zajlott le az alapító önkormányzatok gazdasági és oktatási munkatársaival és partnerintézményeink igazgatóival a Központi Képzőhelyen folyó gyakorlati képzési normatíva igénylésmenetéről és összehangolásáról.

2012.01.19.

 

„AKVARELL’ 12 INDULAT-HANGULAT” címmel nyílt ma kiállítás a Központi Képzőhely aulájában, a tárlaton bemutatkoztak: Dobány Zoltán, Fürjessy Csaba, Homonna György, Horváth János, Kerekes Elek Győző, Kővári Attila,Krivánik József,Ladócsy László, Lukács Gábor, Mészáros Gyula, Petkes József grafikus- és festőművészek. A kiállítást Horváth János festőművész nyitotta meg, amelyet a látogatók és a diákok 2012. február 16-ig tekinthetik meg.

2011.12.30.

A mai napig volt lehetőségük a vállalkozásoknak, cégeknek, hogy a TISZK partnerintézményeiben folyó iskolarendszerű szakképzés gyakorlati képzésének fejlesztésére szakképzési hozzájárulást nyújtsanak.

2011.12.20.

Partnerintézményeink igazgatóinak értekezletére került ma sor, ahol döntés született arról, hogy a felnőttképzés területén közösen pályázunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ 2012. december 17-én közzétett”  AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA a 2012.02.20 és 2012.12.31. közötti időszakban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 6/1996 (VII.16.) MüM rendelet 3.§. szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének összeállításához” című pályázatára és az együttműködésünket szorosabbra fűzzük.

2011.12.15.

Karácsonyi teadélutánra került sor. 120 tanuló és kísérő pedagógus kapott meghívót a karácsonyi közös TISZK ünnepségre. A Művészeti Középiskola és Kollégium diákjainak hangulatos zenei és irodalmi műsora után lehetőség nyílott adventi koszorú, asztali dísz, karácsonyi dekoráció készítésére. Nem maradhatott el a mézes kalács és a tea sem az ünnepi meghitt hangulat megidézéséből.

2011.12.07.

Pályaválasztási Konzultatív Fórumra érkeztek ma a Központi Képzőhelyre vonzáskörzetünkhöz tartozó általános iskolák pályaválasztási felelősei, akik találkozhattak a partnerintézményeink pályaválasztási felelőseivel és a beiskolázásért felelős igazgató-helyettesekkel. Tájékoztatást hallgattak meg partnerintézményeink szakmakínálatáról, ezzel is segítséget kapva, hogy iskolájukból a továbbtanuló diákok számára naprakész információkkal rendelkezzenek.

 

 

A mai napon tárgyalást folytattak a TISZK és a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületének vezetői egy határon átnyúló projekt közös megvalósításában való együttműködésről. A projekt címe: „RSH-Román-Szerb-Magyar Tapasztalatcserék a Fiatalok Foglalkoztatásának Terén” Hivatkozási szám: VS/2011/0049.Könyvelési szám: SI2.597790

A tárgyalás együttműködési megállapodás megkötésével zárult. Az együttműködés tapasztalatcserében, előadások megtartásában és kiadványszerkesztésben valósul meg.

2011.12.05.

 

Taggyűlés tartottak ma a TISZK Tulajdonosai. Az ülésen elfogadták a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. és partnerintézményei között létrejövő Együttműködési megállapodás megkötéséről szóló előterjesztést, a Társasági Szerződés módosítását valamint a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi- Vízügyi Szakközépiskola pedagógiai programja módosítását.

Tájékoztatást kaptak a tulajdonosok a TISZK felnőttképzési tevékenységének fejlesztéséről és a közös pályázati szándékról.

 

2011.12.02.

Mikulás ünnepségen vettek részt a Nyírszakképzés Nonprofit Kft és a Nyírvidék TISZK munkatársainak gyermekei a Központi Képzőhelyen. A jó hangulatú délutánon a Mikulás ajándékokkal kedveskedett a kicsiknek majd játékkal folytatódott a program, ahol a csúszda, építőjátékok, színezés, origami várta az apróságokat.

 

2011.12.01.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság Tanácsadó Testülete mai ülésén megtárgyalta a december 5-i Taggyűlésen a Tulajdonosok elé kerülő előterjesztéseket. Egyhangúlag támogatták a Nyírszakképzés Nonprofit kft. és partnerintézményei között létrejövő Együttműködési megállapodás megkötését, a Társasági Szerződés módosítását valamint a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi- Vízügyi Szakközépiskola pedagógiai programja módosítását.

Tájékoztatást kaptak a tagok a TISZK felnőttképzési tevékenységének fejlesztéséről és a közös pályázati szándékról.

2011.11.30.

Prevenciós Egészségnap keretében a Nyírségi TISZK Kupa Őszi Fordulójára került sor hagyományosan a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Sportcsarnokában a Dugonics utcán. A TISZK partnerintézményei közül 12 középiskola diákjai versenyeztek, akik nyíregyházi, nagykállói, tiszavasvári középiskolákba járnak, a csapatok játékos, ügyességi sorversenyben mérték össze erejüket. A verseny kétfordulós: ez az őszi forduló, ahol 150 tanuló versenyzett, és öt sportágban folytatódik a küzdelem a 2012-es tavaszi fordulóban. Az összesített eredmény a két forduló helyezéséből születik meg és az első helyezett viheti majd haza a trófeát, a TISZK Kupát.

A játékos sportvetélkedőt az Inczédy György Középiskola testnevelői által összeállított feladatokkal rendeztük meg, melyen a következő végeredmény alakult ki:

1. hely  Sipkay Barna Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari,  Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata 2. hely  Nagykállói Középiskola és Kollégium Budai Nagy Antal Szakközépiskola csapata3. hely  Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata.

 

2011.11.23.

Intézményvezetők Tanácsa ülést tartottak ma a TISZK partnerintézményének vezetői. A jelenlévők tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről és egyeztetésre került a közös felnőttképzésben való együttműködés. Döntést hoztak arról, hogy a Munkaügyi Központ közeljövőben megjelenő felnőttképzésről szóló pályázatán az intézmények együttműködésben a TISZK-kel közös pályázatot nyújtanak be lehetőség szerint nagy számban.

2011.11.11.

„Stressz és konfliktuskezelés” címmel tanfolyam indult ma a Nyírségi TISZK-ben középiskolai pedagógusoknak. A tanfolyamon 22 fő vesz részt, akik annak elvégzéséről tanúsítványt kapnak.

 

2011.11.10-11.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által megrendezett „Dönts jól, a jövőd a tét!” c. Pályaválasztási kiállításon vett részt a TISZK partnerintézményeivel karöltve. A kiállításon a résztvevők tájékoztatást kaptak a TISZK tevékenységéről, partnerintézményeinek szakmakínálatáról, valamint az érdeklődő 7. és 8. osztályos diákok pályaválasztási tanácsadásban is részesültek.

 

2011.11.09.

A Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium a Tiszavasvári Város Önkormányzatával együttműködve állásbörzét és nyílt nap rendezett ma Tiszavasvári Város Sportcsarnokában. A szakmai programon a TISZK részéről Gaszperné Román Margit ügyvezető és Zsoldos Ferenc szakmai vezető vett részt.

 

2011.11.02.

Gaszperné Román Margit ügyvezető és Kutykó Róbert pénzügyi vezető - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által kezdeményezett - 2012. évi költségvetési koncepció gazdasági társaságokat érintő tárgyaláson vett részt ma a Városháza Bencs termében.

 

2011.10.28.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (Nyírségi TISZK) – hagyományainak megfelelően - 20 partnerintézményének tantestülete részére a mai napon 10.00-13.00 óráig Szakképzési szakmai konferenciát rendezett székhelyén, a Központi Képzőhely aulájában. Szakmai konferencia célja az volt, hogy a résztvevők tájékozódjanak a szak- és felnőttképzés versenyképességéről a munkaerő piac mai állása szerint, a szak- és felnőttképzésben bekövetkezett és várható törvényi változásokról, a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság aktuális feladatairól, a Kereskedelmi és Iparkamara szerepéről az új típusú szakképzésben. A konferencia fővédnöke dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere volt. Szakmai előadást tartottak: Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára; Dr. Rezsőfi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ főigazgatója; Laczky Gabriella, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képzési tanácsosa.

 

A Savaria TISZK képviselői rövid látogatást tettek ma a Nyírségi TISZK-ben. Részt vettek a szakmai konferencián, majd azt követően megtekintették a Központi Képzőhely tanműhelyeit.

 

2011.10.26.

Észak-Alföldi Regionális Szakképzési Fórumot tartott ma Nyíregyházán az Ipartestületek Országos Szövetsége. A rendezvényen Gaszperné Román Margit ügyvezető és Márföldiné Kotricz Erzsébet szakmai vezető képviselte a TISZK-et, és „A Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság létrehozása, együttműködése a kereslet-vezérelt szakképzés megteremtésében” címmel tartottak előadást a jelenlévőknek.

 

2011.10.25.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által kért adatszolgáltatásnak tett ma eleget a Nyírségi TISZK, melyben a fenntartó részére a 2011. gazdasági év végének közeledtével, a 2012. évi üzleti tervek, illetve költségvetés előkészítéséhez, a valós helyzetfelméréshez szolgáltatott információkat 2011. szeptember 30-i főkönyvi zárását követően.

 

2011.10.20.

A TISZK Központi Képzőhelyén az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Szakképzési Fórumára került sor tegnap délután. A fórum keretében bemutatkozott a TISZK és partnerintézményei - az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium és a Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola -, majd az ÉMSZ szakképzésben betöltött szerepéről tájékoztatta a jelenlévőket az ÉMSZ elnöke, Dobos József. A fórum célja az volt, hogy a régióban jelentkező szakképzési igények felmérését elindítsák az iskolarendszerű képzésben, illetve felnőttképzésben építményszigetelő, tetőfedő és bádogos szakmákban.

 

2011.10.18.

Taggyűlés tartottak ma a TISZK Tulajdonosai. Az ülésen elfogadták az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság 2011. szeptember 20-án hozott döntését, valamint a döntéssel összhangban a szakképzési évfolyamokon indítható osztályszámokra vonatkozó előterjesztést, egyetértettek a 9. évfolyam beiskolázási osztályszámaira vonatkozó előterjesztéssel, továbbá elfogadták a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola intézményvezetői pályázatokról készített véleményeket az előterjesztés szerint és a Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola Alapító Okiratának módosítására vonatkozó előterjesztéssel.

 

2011.10.17.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság Tanácsadó Testülete mai ülésén megtárgyalta a holnapi Taggyűlésen a Tulajdonosok elé kerülő előterjesztéseket. Egyhangúlag támogatták az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság 2011.szeptember 20-i döntése alapján a TISZK partnerintézményeiben a 2011/2013-as tanévben szakképzési évfolyamokon indítandó szakmák osztályszámára vonatkozó javaslatot, a Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola vezetői pozíciójára beérkezett pályázatokról alkotott véleményt, a Nagykállói Kállai Rudolf Szakiskola Alapító Okirat módosítási és szakmakínálat bővítési kérelmét. Tájékoztatást kaptak a tagok a TISZK felnőttképzési tevékenységének fejlesztéséről, vállalati kapcsolati rendszerünk felfrissítési szándékáról.

 

2011.10.11.

A holland ROC Friese Poort képviselői tesznek látogatást a napokban Nyíregyházán. A szakmai program keretében az idelátogatók vendéglátó Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium közreműködésével – a hangsúlyt a vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportra helyezve – Szatmár-Bereg megyei körútjuk során ellátogatnak a tanulók különböző gyakorlati képzőhelyeire. Valamint a további együttműködés lehetőségeinek egyeztetéséről, közös projektekben való részvételről is szó esik a megbeszéléseken.

 

2011.10.05.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság 2011. szeptember 20-i döntése értelmében a 2012/2013-as tanévi szakképző évfolyamra történő beiskolázásnál az osztályszám nem haladhatja meg a Nyírségi TISZK döntéstáblázatában szereplő osztályszámot. Azonban a tavasszal RFKB-nak megküldött szakmaindítási igények alapján néhány szakma esetében a tervezett beiskolázási osztályszámok meghaladják az Észak-alföldi RFKB által engedélyezett létszámot. Ezért az érintett szakképző intézményeknél oktatott szakmák tekintetében a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. taggyűlésének előkészítésére a döntést megelőzően egyeztetés vált szükségessé az intézményekkel és fenntartóikkal – az intézményekkel folytatott konzultációk alapján – a közös megoldás megtalálása érdekében.

 

2011.09.21.

Intézményvezetők Tanácsa ülést tartottak ma a TISZK partnerintézményének vezetői. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a TISZK és Intézmények 2011/2012-es tanévet érintő közös feladatairól, illetve a 2010. évi szakképzési hozzájárulás felhasználásáról, a kapcsolódó 2011. évi feladatokról.

2011.09.20.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság mai ülésén döntést hozott - a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény 13. § (2) bekezdése szerint – a 2012/2013-as tanévre vonatkozó 9. évfolyamos szakmacsoportos beiskolázási létszámról, szakképzés irányairól és beiskolázási arányairól a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. tekintetében is.

2011.09.15.

A mai taggyűlésen a TISZK tulajdonosai akként határoztak, hogy támogatják Hajdu Sándor jelenlegi ügyvezető nyugdíjba vonulási kérelmét, és 2011. október 1-től Gaszperné Román Margitot nevezik ki a Társaság ügyvezetőjévé.

2011.08.30.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérésére a Társaság Felügyelő Bizottsága a mai napon ülést tartott, melynek keretében a jelenlévők megtárgyalták és elfogadásra javasolták a Társaság 2011. 1. félévi beszámolóját.

Taggyűlést tartottak ma a Tulajdonosok, ahol egyetértettek a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban a 2011/2012-es tanévben a kőműves szakképesítés 11. évfolyamon történő indításával.  A jelenlévők tájékoztatást kaptak az RFKB részére kötelezően beadandó 2012/2013-as tanévet érintő intézményi beiskolázási tervadatokról, és a 2010-ben gyűjtött szakképzési hozzájárulás felhasználásának ellenőrzéséről.

 

2011.08.29-30.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. képviselői részt vettek a Debrecenben megtartott Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen, ahol a szakképzés aktuális kérdéseiről szóló előadásokat hallhattak a résztvevők többek között Dr. Czomba Sándor államtitkártól, Dr. Hoffmann Rózsa államtitkártól és Dr. Odrobina László főosztályvezetőtől és Parragh László elnöktől.

 

2011.08.24.

Márföldiné Kotricz Erzsébet szakmai vezető képviselte ma a TISZK-et a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézet által szervezett megyei Tanévnyitó Igazgatói Értekezleten, melyet a Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán tartottak. Az értekezleten szó esett az oktatásügy aktuális kérdéseiről, jogszabályi változásokról, a Megyei Kormányhivatal közoktatási feladatairól is.

2011.07.15.

A ma megtartott rendkívüli Taggyűlésen egyetértettek a TISZK Tulajdonosai a nyíregyházi középfokú intézmények gazdasági átszervezéséből adódó TISZK partnerintézmények intézményi Alapító Okiratainak módosításával.

 

2011.07.04.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. a mai napon eleget tett az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság által kért adatszolgáltatásnak. A beküldött adatok alapján a bizottság könnyebben tudja értékelni a felhasználás hatékonyságát, figyelemmel tudja kísérni a szakképzési hozzájárulás régióban történt felhasználását.

 

2011.06.29.

Taggyűlést tartottak ma a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Tulajdonosai, akik elfogadták a Társaság 2010. évi közhasznúsági jelentését és egyszerűsített éves beszámolóját, valamint véleményezték a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt, intézményvezetői álláshelyekre beérkezett pályázatokat.

2011.06.28.

A Társaság Tanácsadó Testületének ma megtartott ülésén a jelenlévők támogatták a taggyűlés napirendi pontjaihoz tartozóan elkészült előterjesztési anyagokat.

 

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának tagjai a mai ülésen egyhangúlag elfogadásra javasolták a Társaság 2010. évi közhasznúsági jelentését és egyszerűsített éves beszámolóját.

2011.06.08.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (TISZK) 2011. június 8-án délelőtt tartotta Tanévzáró ünnepségét a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum Hangversenytermében. Az elismerések átadási ünnepségét a Művészeti Középiskola és Kollégium Zeneművészeti Tagozat diákjainak műsora színesítette. A 20 partnerintézmény közül a 2010/2011-es tanévben országos, területi, regionális, megyei szakmai vagy tanulmányi versenyeken legeredményesebben teljesítőket, a legtöbb versenyen részt vevőket és a legtöbb kategóriában indulókat díjazták. Ezen szempontok figyelembe vételével kerültek ki a partnerintézményeink közül a legsokszínűbb iskola, legaktívabb iskola és legeredményesebb iskola címének nyertesei.

A TISZK Vándorkupát idén is az az iskola vihette haza, aki az adott tanévben egyszerre a legjobb intézménynek bizonyult a legkülönfélébb versenyeken való szereplésben, eredményes részvételben. A TISZK Vándorkupa 2008-ban került először átadásra, melyet a 2008/2009-es tanévben elért eredményei alapján a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium nyert el. A 2009/2010–es tanévben a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium vitte haza a díjat.

A 2010/2011-es tanév különdíjasai a következő intézmények és tanulóik voltak.

 

A 2010/2011-es tanév TISZK Vándorkupa nyertese:

Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium.

 

A 2010/2011-es tanévben a LEGSOKSZÍNŰBB ISKOLA címet nyerte el a:

Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium.

 

A 2010/2011-es tanévben a LEGAKTÍVABB ISKOLA címet kapta a:

Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium.

 

A 2010/2011-es tanévben a LEGEREDMÉNYESEBB ISKOLA címet szerezte meg a: Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk.

2011.06.03.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. a mai napon eleget tett az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság által kért adatszolgáltatásnak. A beküldött adatok alapján a bizottság könnyebben tudja értékelni a felhasználás hatékonyságát, figyelemmel tudja kísérni a szakképzési hozzájárulás régióban történt felhasználását.

 

2011.05.30.

Hajdu Sándor, a TISZK ügyvezetője vett részt  a közösen megrendezett „SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XV. ORSZÁGOS FÓRUMÁN” és a MAGYAR PEDAGÓGIAI TÁRSASÁG "KONGRESSZUS UTÁN – A VÁLTOZÁSOK FOLYAMATÁBAN" KONFERENCIÁJÁN az elmúlt hétvégén. A konferencia egyik fő témájaként arról konzultáltak a résztvevők, hogy mi az iskola feladata és mi a gazdálkodó szerveké az iskolarendszer szakképzésben és a pályakezdő fiatalok képzésében, milyen elvárásai vannak egymás felé az érintett célcsoportoknak.

2011.05.25.

„A térségi integrált szakképző központok működésének tapasztalatai a szakképzés fejlesztésének tükrében” című konferencián vett részt ma Budapesten a TISZK szakmai vezetője és pénzügyi vezetője, mely rendezvény aktualitását a Közoktatási Törvény és Szakképzési Törvény tervezett módosítása nyújtotta. A résztvevők előadásokat hallhattak a jogalkotó kormány, a fenntartó önkormányzat, az érdekképviseleti véleményt formáló kamara, és az intézmények képviselőitől.

 

2011.05.20.

A ma megtartott rendkívüli Taggyűlésen egyetértettek a TISZK Tulajdonosai a nyíregyházi középfokú intézmények átszervezéséből adódó TISZK partnerintézmények intézményi Alapító Okiratainak módosításával.

2011.05.12.

Taggyűlést tartottak ma a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Tulajdonosai, akik elfogadták a Társaság 2010. évi közhasznúsági jelentését és egyszerűsített éves beszámolóját, valamint áttanulmányozták és támogatták a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt, intézményvezetői álláshelyekre beérkezett pályázatokról alkotott véleményeket.

2011.05.11.

A Társaság Tanácsadó Testületének ma megtartott ülésén a jelenlévők támogatták a taggyűlés napirendi pontjaihoz tartozóan elkészült előterjesztési anyagokat.

 

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának tagjai a mai ülésen egyhangúlag elfogadásra javasolták a Társaság 2010. évi közhasznúsági jelentését és egyszerűsített éves beszámolóját.

2011.05.03.

Záró helyszíni szemlét tartott ma az ESZA Nonprofit Kft. a Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. pályázatának megvalósulása kapcsán. Az ellenőrzés során megállapításra került, hogy a projekt szakmai előrehaladása megfelelő volt, időben került sor a zárásra, a tervezett tevékenységek megvalósultak. A teljesített vállalások vizsgálata megtörtént, ezt a TISZK alátámasztó dokumentumokkal teljes körűen igazolt.

A TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt a pályázatban vállaltak alapján, a támogatási szerződésben foglaltak szerint került megvalósításra.

 

2011.05.02.

Az Állami Számvevőszék képviselője tartott ma ellenőrzést a Nyírségi TISZK-nél. Az ellenőrzés elsődleges célja annak értékelése volt, hogy a szakképzési hozzájárulás pénzügyi forrásának felhasználása eredményesen szolgálja-e a jogszabályokban megfogalmazott, valamint a döntéshozók által kitűzött célok megvalósulását. A vizsgálati időszak 2007-2010. évekre, illetve a napjainkig tartó folyamatokra irányul. Az ellenőrzés során mindent rendben találtak.

Az ellenőrzött TISZK-ektől kapott adatok és információ szintetizálásával az Állami Számvevőszék összegző értékelést alakít ki a folyamatokról és eljárásrendekről. Megállapításait az értékelés alapján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes főosztályaival egyezteti, illetve javaslatokat fogalmaz meg a feltárt problémák megszüntetésére.

 

2011.04.29.

A Föld Napja alkalmából a Nyírségi TISZK "GREEN TISZK" címmel ismét megrendezte környezettudatos gondolkodásmódot fejlesztő rendezvényét partnerintézményeinek diákjai körében. A rendezvényre 2011. április 28-án csütörtökön délután került sor a Központi Képzőhely földszinti előadótermében. A versenyre 6 intézményből érkeztek a 4 fős csapatok kísérő tanáraikkal együtt. A program első felében Domina Norbert - a Harangodi Erdészeti Erdei Iskola vezetőjének - előadását hallgathatták meg a jelenlévők „Az ember és az állat kapcsolata” témában.

Ezt követően került sor a vetélkedőre, melynek első feladataként a versenyzők bemutatták a saját maguk által készített prezentációkat, melyben ismertették a zsűri és a többi résztvevő számára, hogyan látják ők az emberek és az állatok kapcsolatát, majd különböző, témához kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg sikeresen.

 

A vetélkedő győztese a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola csapata lett, 2. helyen végzett a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium csapata, a 3. helyet pedig a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola diákjai szerezték meg.

 

 

2011.04.26.

Márföldiné Kotricz Erzsébet, a TISZK szakmai vezetője tartott ma előadást a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által szervezett Regionális Szakképzési Fórumon. Szakmai Vezetőnk az előadás során tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a TISZK milyen intézkedéseket tesz és tervez a jövőben partnerintézményeivel közösen a munkaadók együttműködése és a kereslet-vezérelt szakképzés megteremtése érdekében.

 

 

2011.04.23.

2011. április 18-20-án Budapesten, a Szakma Sztár Fesztivál keretében került sor az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, ahol kimagasló eredményt értek el magasépítő technikus szakmában a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi szakközépiskola diákjai (1. helyezett Sinka Zoltán; 3. helyezetett Beke Kitti Erzsébet; 4. helyezett megosztva Nagy László és Szokol Enikő) és szakács szakmában a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákja (3. helyezett Czech Diána).

 

 

2011.04.21.

2011. április 20-án a Nyírségi TISZK szervezésében „Prevenciós Egészségnap” - Sporttal a szenvedélymentes életért – c. rendezvény keretében sportversenyre került sor az Árok utcai központban, a Városi Lőtéren, a Városi Stadion Tekecsarnokában, és az Inczédy György Középiskola tornatermében. 10 partner középiskola - nyíregyházi, nagykállói, tiszavasvári - diákjai versenyeztek öt sportágban a tavaszi fordulóban. 2010 őszén már ezek a csapatok játékos, ügyességi sorversenyben mérték össze erejüket a Wesselényi Miklós Középiskola Dugonics utcai sportcsarnokban. Most sakk, teke, íjászat, floorball, lövészet területén versenyeztek közel 150-en vidám hangulatban a tavaszi szünet előtti utolsó napon. Az összesített eredmény a két forduló helyezéséből született és az első helyezett vihette haza a trófeát, a TISZK Kupát.

Játékos Sportvetélkedő  összesített eredménye az őszi és a tavaszi forduló eredményei alapján:

 1. Bánki Donát Műszaki Középiskola a TISZK Kupa győztese
 2. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium
 3. Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola
 4. Bencs László Szakiskola és Általános Iskola

TISZK játékos sportvetélkedő Tavaszi forduló eredményei

Íjászat

 1. Bánki Donát Műszaki Középiskola csapata
 2. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata
 3. Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola

különdíj: Békési Koppány - Bánki Donát Műszaki Középiskola

 

Lövészet

 1. Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola csapata
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola csapata
 3. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata

különdíj: Jónai Balázs - Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola

Teke

 1. Tiszavasvári Középiskola és Szakiskola csapata
 2. Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola csapata
 3. Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium csapata

különdíj: Varga Imre - Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola

Floorball

 1. Tiszavasvári Középiskola és Szakiskola csapata
 2. Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata
 3. Bánki Donát Műszaki Középiskola csapata

különdíj: Papp Roland -  Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium

Sakk

 1. Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium csapata
 2. Bánki Donát Műszaki Középiskola csapata
 3. Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola csapata

különdíj: Fésüs Gábor -  Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium

Gratulálunk minden díjazottnak!

 

2011.04.19.

2011. március 28-29-én rendezték meg Szolnokon a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyét (SZÉTV), melyen két 12.b osztályos tanuló képviselte a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégiumot, egészségügyi alapismeretből. A jelentkező tanulók már februárban megírták az első fordulót, ahol a 2 tanuló érte el az országos átlagot és így kerülhettek a döntőbe. A döntőbe országosan 30 főt hívnak be, akik automatikusan 20 felvételi pontot kapnak. A sikeresen szereplő diákok közül 3. helyezést ért el Jakab Nikoletta, aki még 60 plusz pontot szerzett, 14. helyezett lett Fekete Melinda, aki 20 plusz felvételi pontot kapott azért az eredményért.

 

Gratulálunk sikereikhez és köszönjük felkészítő tanáruknak is: Vargáné Nemes Ildikónak a munkáját.

 

A Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium tanulója, Balogh Tivadar első helyezést ért el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, melyet elsősegélynyújtás témakörben hirdetett meg az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet.

 

Gratulálunk sikereihez és köszönjük felkészítő tanárának is: Buda Károlyné tanárnő munkáját.

 

2011.04.13.

„A TISZK szerepe a piacorientált szakképzés megvalósításában” címmel tartott ma előadást Hajdu Sándor, a TISZK ügyvezetője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai konferenciáján, melynek témája a „Képzett munkaerő=Versenyképes gazdaság, a szakképzés szerepe a munkaerőpiacon” volt.

 

2011.04.12.

A 48 szakképesítés tekintetében januárban kezdte meg a szakmai és vizsgakövetelményeket, illetve a központi programokat érintő fejlesztő munkáját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A fejlesztői munka végéhez közeledvén interaktív fórum keretében véleményezésre kérte fel a szakképzésben jártas szakembereket és gazdálkodó szervezetek képviselőit. Ennek kapcsán vitafórumra került ma sor, ahol a TISZK partnerintézményeinek vezetői vettek részt és mondták el véleményüket az elkészült anyagokról.

 

2011.04.07.

„Tehetség és fantázia” címmel ma megnyitotta kapuit a Művészeti Középiskola és Kollégium diákjainak munkáit bemutató kiállítás a TISZK Központi Képzőhely aulájában. A kiállítást az iskola diákjainak zenés produkcióját követően, Dr. Veréb József igazgató nyitotta meg.

A kiállítást 2011. április 19-ig tekinthetik meg a kedves érdeklődők minden hétköznap 8 és 17 óra között.

2011.03.28.

Külföldi szakembert lát vendégül a TISZK a napokban. A holland ROC Friese Poort képviselője, Rob Schut, tanulmányút keretében látogat el ismét a Nyírségi TISZK-be. 3 napot tölt Nyíregyházán, mely alatt a TISZK által szervezett szakmai programsorozat keretében - több szakmacsoportot érintően – külső gyakorlati képzőhelyek megtekintésére kerül sor. A ROC Friese Poort hosszú távú célja az, hogy a Nyírségi TISZK és a térség gazdálkodó szervezeteinek együttműködésével a holland tanulók külföldi szakmai gyakorlatukat Magyarországon tölthessék.


2011.03.25.

Taggyűlést tartottak ma a Társaság Tulajdonosai. A jelenlévők elfogadták a Társaság 2011. évre vonatkozó üzleti tervét.


2011.03.21.

A Nyírségi TISZK „Ismerd meg a TISZK-et!” címmel internetes kvízjátékot szervez a térség általános és középiskolás diákjainak körében. Célunk az, hogy játékos keretek között, egyszerűen megválaszolható kérdéseken keresztül megismertessük a TISZK-et, partnerintézményeit, szakmakínálatukat és a TISZK által nyújtott szolgáltatásokat, hasznos információkkal segítsük a pályaválasztás előtt álló vagy továbbtanulni szándékozó tanulókat döntéseik meghozatalában.

A játék egyszerű, a részvétel minden általános és középiskolás diák számára ingyenes. A játékról bővebb információt – a JÁTÉK szóra kattintva - a honlapon található felhívásban olvashatnak.

 

A SZAKMA-TÁR c. szakképzési magazinműsor újabb része mától látható a Nyíregyházi Televízióban.

 

2011.03.10.

Tájékoztatót tartott a héten a TISZK vezetősége Nyíregyháza Megyei Jogú Város által fenntartott alapfokú és középfokú oktatási intézményeinek vezetői számára a TISZK tevékenységeiről, szolgáltatásairól, felnőttképzési kínálatáról.

A TISZK felnőttképzési kínálatáról szóló kiadványt a Képzések – TISZK felnőttképzési kínálat menüpont alatt található.

 

2011.03.09.

Ülésezett a Társaság Felügyelő Bizottsága a mai napon. Az ülésen a Társaság 2011. évre vonatkozó üzleti tervét tárgyalták, a jelenlévők elfogadásra javasolták a dokumentumot.


2011.03.02.

„Miért kell a púder?” címmel ma megnyitotta kapuit a Sipeki Péter fotóriporter képeit bemutató kiállítás a TISZK aulájában. A kiállítás 2011. március 16-ig látogatható.

 

2011. 03.01.

Tájékoztatót tartott ma a TISZK vezetősége Nyíregyháza Megyei Jogú Város által fenntartott óvodák vezetői számára a TISZK tevékenységeiről, szolgáltatásairól, felnőttképzési kínálatáról.

A TISZK felnőttképzési kínálatáról szóló kiadványt a Képzések – TISZK felnőttképzési kínálat menüpont alatt található.

2011.02.28.

Óvodavezetők, Általános és Középiskolák Vezetői részére rendez tájékoztató előadást a TISZK március első napjaiban. A tájékoztató célja, hogy a résztvevők megismerjék a TISZK szervezetét, tevékenységeit és felnőttképzési kínálatát, képet kapjanak a TISZK által nyújtott szolgáltatásokról, együttműködési lehetőségekről.

A TISZK felnőttképzési kínálatáról készült kiadványt olvasóink honlapunkon is megtekinthetik elektronikus formában a „Képzések” menüpont alatt.

 

2011.02.21. 

A TISZK eleget tett a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény végrehajtásáról szóló 13/2008. (VII.22.) SZMM rendeletben vállalt kötelezettségének és megküldte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet felé a 2010. évben kapott fejlesztési támogatásról szóló adatszolgáltatást.

Ily módon lehetővé válik, hogy a TISZK most már 2011. évre vonatkozóan is fogadhasson fejlesztési támogatást.

Ezzel kapcsolatos bővebb információért kérjük, keressen Bennünket telefonon vagy e-mailben a honlapon található elérhetőségeinken!

 

2011.02.17.

A TISZK szakmai vezetője tanügyigazgatási konferencián vett részt Budapesten, ahol tájékoztatót tartott Dr. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár az oktatáspolitika stratégiai folyamatáról. Juhász József, az Oktatási Hivatalból a fontosabb jogszabályi változásokról szólt előadásában, majd lehetőség volt szakmai konzultációra.

 

2011.02.16.

A TISZK képviselői ESZA információs napon vettek részt, ahol a projekt fenntartással kapcsolatos információkat hallhattak.

 

2011.02.04.

Az elnapolt taggyűlés megismétlésére került sor ma a TISZK-ben. A jelenlévők meghallgatták és felfogadták a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósulásáról szóló szakmai és pénzügyi beszámolót, határoztak a Társasági Szerződés módosításáról, és döntést hoztak a 2010. évben gyűjtött szakképzési hozzájárulások felhasználásáról.

 

2011.02.02.

Ülésezett ma az Intézményvezetők Tanácsa. A résztvevők tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről, a taggyűlés döntéseiről, a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósulásáról és a 2010. évben gyűjtött és felhasznált szakképzési hozzájárulás összegekről. Az ülésen elfogadásra került a 2011. évi munkaterv.

 

2011.01.28.

A mai napra meghirdetett Taggyűlésen a jelenlévők a törzstőke 53%-át képviselték, ezért határozatképtelenség miatt az ülést elnapolták. Megismétlésére 2011. február 4-én kerül sor.

 

2011. január 27.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, a Leonardo program keretén belül külföldi vendégek érkeztek ma a TISZK-be, akik előadást hallhattak Hajdu Sándortól, a TISZK ügyvezetőjétől a TISZK létrejöttéről és tevékenységeiről. A találkozó alkalmával lehetőség nyílt nemzetközi együttműködési lehetőségek felkutatására is.

A tájékoztatást követően a vendégek megtekintették a Központi Képzőhelyet.

 

2011. január 26.

Ülésezett ma a TISZK Tanácsadó Testülete. Az ülésen résztvevők tájékoztatást kaptak a taggyűlés elé kerülő előterjesztési anyagokról.

 

A mai napon beadásra került az ESZA Nonprofit Kft. felé a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. által megvalósított TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekthez kapcsolódó záró projekt előrehaladási jelentés és záró kifizetési kérelem elektronikus formában és papíralapon is.

 

„Szakképzési hozzájárulások dokumentálása” címmel került megrendezésre a mai napon Budapesten a BETISZK székhelyén egy szakmai konferencia, melyen a Nyírszakképzés Nonprofit Kft-t Kutykó Róbert pénzügyi vezető képviselte.

 

2011. január 10.

Folyamatosan feldolgozás történik a partnerintézményektől beérkező adatoknak, melyek a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekthez kapcsolódó záró projekt előrehaladási jelentés elkészítéséhez szükségesek. A projektmenedzsmentnek 2011. február 28-ig kell benyújtania a Közreműködő Szervezet felé a záró elszámolás dokumentumait.

2010. december 31.

2010. 2. félévére vonatkozóan a vállalatok, gazdasági társaságok 2010. december 31-ig utalhatták át a TISZK-ben folyó szakképzés támogatása céljából szakképzés hozzájárulásaikat.

 

2010. december 20.

A Bánki Donát Műszaki Középiskolában pénteken ünnepelték a szakképzés beindításának ötvenedik évfordulóját. Az intézmény volt az első a megyében, amely műszaki téren szakközépiskolai képzést indított. 1960-ban autószerelő, géplakatos, mezőgazdasági berendezés szerelő szakon indultak érettségit adó képzések. Eleinte két osztályban képezték a szakembereket, akkor 60-70 diák tanult ott. A képzés azóta átalakult, most mintegy 900 diák tanul az intézmény 30 osztályában. A jubileumi rendezvényen - ahol a TISZK képviselői is jelen voltak - az iskola diákjai adtak műsort, majd visszaemlékezésekkel folytatódott az évforduló programja.

 

2010. december 16.

Karácsonyi ünnepséget rendeztek ma a Nyírségi TISZK-ben. A képzőközpontban a partnerintézmények 120 diákja vett részt az eseményen. A karácsonyi műsort a Művészeti Középiskola növendékei adták, a diákok Jézus születésének történetét mutatták be.

A programban résztvevők kézműves foglalkozáson is részt vehettek, az adventi készülődés jegyében ajándéktárgyakat készíthettek az érdeklődő gyerekek.

 

 

2010. november 30.

Az ESZA Nonprofit Kft. - mint Közreműködő Szervezet - folyamatkövető helyszíni szemlét tartott tegnap a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. által megvalósított TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt kapcsán, melynek során az előző szemle óta eltelt időszak eseményeihez kapcsolódó dokumentumok kerültek áttekintésre. A szemlén az ellenőrök megállapították, hogy a projekt fizikai és pénzügyi előrehaladása a támogatási szerződésnek megfelelő.

 

2010. november 24.

 A TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt keretében az elmúlt huszonnégy hónapban elvégzett munkáról tartott záró konferenciát a Nyírségi TISZK tegnap. A rendezvény helyszíne a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár volt.

A szakképzés-szervezési társulás a két év alatt kialakította a felnőttképzési és minőségirányítási rendszerét, közvélemény kutatást végzett a beiskolázási és szakmamarketing munkák megalapozására és beiskolázási egyeztetést folytatott le az intézményekkel. A Nyírségi TISZK végzi a szakképzési hozzájárulás gyűjtését, nyilvántartását és elosztását is, valamint szakmai fórumokat, diák- és közösségi rendezvényeket is szervez.

A szakképzés fontosságáról is esett szó a Nyírségi TISZK záró rendezvényén. A szakképzési társaság nyáron együttműködést kötött a Kereskedelmi és Iparkamarával, amivel továbbfejleszthetik a fiatalok gyakorlati lehetőségeit.

A záró konferencián a TISZK további munkájáról, a projekt fenntarthatóságáról tartottak előadást, de a résztvevők elé vázolták a szakképzés új formáit, a jövőbeni feladatokat és a fejlesztések új irányát is.

2010. november 23-án monitoring látogatást tett a TISZK-ben a Közreműködő Szervezet képviselője, aki a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósulásának folyamatát vizsgálta. Megállapította, hogy a projekt megvalósulása ütemezés szerint történik.

 

A Társaság ma kapta kézhez a Felnőttképzési Akkreditáló Testület határozatát, mely szerint 2010. szeptember 13-án beadott, felnőttképzést folytató intézmény intézményakkreditáció iránti kérelmének helyt ad 2010. november 17. – 2014. november 17. időtartamra – AL-2318 lajstromszám alatt.

 

 

2010. november 9.

3 napos továbbképzésen vesz részt a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt menedzsmentje és a megvalósításban közreműködő külső szakértők november 9. és 11. között Harkányban. A képzés célja a pályázat során elvégzett feladatok, megvalósított tevékenységek értékelése, a projektzárásra való szakmai felkészülés, a fenntarthatósági időszak koordinálása, együttműködés fejlesztése.

A 3 nap alatt a résztvevők ellátogatnak a Pannon Szakképzés-szervezési Társulás székhelyére és a Pécsi Központi Képzőhelyre tapasztalatcsere céljából.

 

2010. október 28.

TÁMOP-2.2.3 projekt megvalósításában közreműködő külső szakértők értekezletén a projektzárással kapcsolatos feladatok egyeztetésére került sor, illetve szó esett a november elején megvalósuló – projekt megvalósításában közreműködők számára szervezett – továbbképzés részleteiről.

 

Intézményvezetők Tanácsa ülést tartottak a Partnerintézmények Vezetői. Gazda Sándor Mihály elnök tájékoztatta a jelenlévőek az elmúlt időszak eseményeiről. Azt követően Hajdu Sándor ügyvezető ismertette a délelőtti Taggyűlés által hozott – 2011/2012-es tanévindítással kapcsolatos - határozatokat.

 

Taggyűlést tartottak ma a Társaság Tulajdonosai. A társaság tagjai  egyhangúlag – tartózkodás és ellenszavazat nélkül - elfogadták az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság  2010. szeptember 21-én hozott döntését, valamint a döntéssel összhangban a szakképzési évfolyamokon indítható osztályszámokra vonatkozó előterjesztést. Egyetértettek a 9. évfolyam beiskolázási osztályszámaira vonatkozó előterjesztéssel is. Ezen túlmenően a jelenlévők tájékoztatást kaptak az év hátralévő időszakában tervezett eseményekről.

 

2010. október 27.

Ülésezett a Társaság Tanácsadó Testülete. Az ülés napirendi pontjaként az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság 2010. szeptember 21-ei döntése alapján a 2011/2012-es tanévben szakképzési évfolyamon indítható osztályok számára, illetve a 9. évfolyam beiskolázási osztályszámaira vonatkozó javaslatot tárgyalták a jelenlévők, mely előterjesztést támogatták és annak Taggyűlés elé terjesztését javasolták.

 

2010. október 25.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. felnőttképzési intézményi akkreditációs kérelmének beadását követően a Felnőttképzési Akkreditáló Testület megbízásából kirendelt szakértők helyszíni szemlét tartottak a mai napon a TISZK-ben. A szakértői bizottság a helyszíni szemle során megállapította, hogy az intézmény rendelkezik az akkreditációs követelményrendszerben meghatározott feltételekkel.

 

2010. október 20.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. képviselői részt vettek ma az ESZA Nonprofit Kft. által szervezett tájékoztató napon, ahol projektzárással kapcsolatos információkat hallgathattak meg a résztvevők.

 

2010. október 15.

A hétvégén befejeződött a TÁMOP projekt „Felnőttképzés szervezése” alprojekt keretében a „Módszertani frissítő tréning angol nyelvtanároknak”– című 30 órás akkreditált képzés, melyen 14 fő vett részt.

 

 

2010. október 15.

A DT-EA/2/002/2010. sz. decentralizált pályázathoz kapcsolódóan a támogatási szerződésben foglaltak szerint a TISZK köteles indikátoradatokat szolgáltatni a támogatás felhasználásáról. A pályázat megvalósítását követően az első adatszolgáltatást a mai napon megküldte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet felé.

 

2010. október 11.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság szeptember 21-i döntését követően több szakma esetében egyeztetéseket folytatott le a TISZK a Fenntartókkal és Partnerintézményekkel együttessen a 2011/2012-es tanévben 9. évfolyamon indítható csoport és osztályszámok pontosítása céljából a mai napon.

 2010. október 4.

2010-ben is megnyitotta kapuit a „Dönts jól, a jövőd a tét!” c. pályaválasztási kiállítás, melynek helyszíne ismét a Zrínyi Ilona Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Kollégium tornacsarnoka. Az érdeklődők 17 partnerintézményünk standját tekinthetik meg, élő szakma bemutatókat láthatnak a TISZK udvarban. A TISZK standjára látogatók részletes tájékoztatást kapnak a TISZK tevékenységéről, szolgáltatásairól, partnerintézményeinek szakmakínálatáról

 2010. október 1.

A TISZK Vezetői Információs Rendszerének kialakításával összefüggésben a partnerintézmények pedagógusainak és dolgozóinak Taninform szoftver használatához kapcsolódó továbbképzésére került sor ma a TISZK-ben. A kialakított rendszer célja, hogy megkönnyítse a TISZK és a partnerintézmények közötti adatszolgáltatási folyamatot, ezzel hozzájárulva a TISZK Oktatási Hivatal, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet és pályázatok megvalósítását ellenőrző ESZA Nonprofit Kft. történő adatszolgáltatás megkönnyítéséhez.

 2010. szeptember 30.

Beadásra került a DT-EA/2/002/2010. sz. decentralizált pályázat pénzügyi elszámolása.

2010. szeptember 28.

Pályaválasztási fórumot hirdetett a TISZK a térség általános iskoláinak igazgatói, osztályfőnökei részére. A fórumon a jelenlévők tájékoztatást kaptak a TISZK tevékenységéről, az általa nyújtott szolgáltatásokról és lehetőségekről.

2010. szeptember 27.

Szakmai tanulmányútra indultak ma a Nyírségi TISZK képviselői – a TISZK ügyvezetője, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium és a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola igazgatója – Hollandiába, a Leeuwarden-i központú Friese Poort ROC meghívásának eleget téve. A résztvevők a látogatás alkalmával megismerkednek a holland szakképzési rendszerrel, megtekintik a kialakított gyakorlati képzőhelyeket, és közös projektekről, együttműködési lehetőségekről tárgyalnak a holland partnerekkel.

  2010. szeptember 24.

A TÁMOP projekt „Felnőttképzés szervezése” alprojekt keretében kerül sor a „Módszertani frissítő tréning angol nyelvtanároknak”– című 30 órás akkreditált képzésre. A képzés célja: Módszertani frissítő tréning a nyelvet alacsony szinten tanulókat tanító tanárok számára, akiknek szükségük van arra, hogy motiváltabbá, érdeklődőbbé, nyelvtanulás iránt nyitottabbá tegyék a tanítványaikat, ők maguk pedig megoszthassák egymással a problémáikat és a sikereiket.

 2010. szeptember 23.

A TÁMOP 2.2.3.-07/2-2F-2008-0004 projekt keretében elektronikus tananyagok beszerzésére, elektronikus oktatási keretrendszer kialakítására kerül sor. Az e-tananyagok bevezetéséhez kapcsolódóan pedagógusok továbbképzése zajlott ma a TISZK-ben két csoportban, 40 fő részvételével. Elektronikus tananyagok 6 szakmacsoportban készülnek: mezőgazdaság, egészségügy, építészet, kereskedelem, közgazdaság, környezetvédelem; valamint 1 tananyag SNI, tanulási nehézségekkel küzdőknek.

 2010. szeptember 21-én ülésezett az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság.

 2010. szeptember 17.

Megkezdődött ma a TÁMOP projekt „Felnőttképzés szervezése” alprojekt keretén belül a „Van megoldás – Hátrányos helyzet kezelésére, felzárkóztatási módszerek a szakképzésben”– című 30 órás akkreditált képzés, melyen a partnerintézmények által delegált pedagógusok vesznek részt. A képzés célja: Felkészíteni a hátrányos helyzetű célcsoportok képzésében, oktatásában részt vevő pedagógusokat, valamint a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakat a szakmatanulásra motiváló és ráhangoló tananyagegységek/tanítási egységek és az azokat leíró tanulási útmutatók tervezésére és azok kivitelezésére.

2010. szeptember 16.

Ülésezett a mérés-értékelési munkabizottság.

2010 szeptember 14.

A Nyírségi TISZK TÁMOP-2.2.3 projektmenedzsmentjének tagjai ESZA információs napon vettek részt ma. A tájékoztató témájául a helyszíni ellenőrzés módszerét és a szabálytalanságok kezelését, tapasztalatok megosztását tűzte ki a Közreműködő Szervezet.

2010. szeptember 9.

Ülésezett a Prevenciós Bizottság.

2010. szeptember 8.

Partnerintézményeink gazdasági vezetői találkoztak ma a TISZK-ben. A szakmai konzultáció keretében tájékoztatást kaptak a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt hátralévő időszakára vonatkozó, zárással kapcsolatos feladatokról, fontos információk hangzottak el a decentralizált pályázat elszámolásáról.

2010. szeptember 7.

Pályaválasztási kiállításon történő megjelenéssel kapcsolatos értekezletet tartott ma a TISZK partnerintézményeinek képviselői számára.

 2010. augusztus 30.

2010. augusztus 30-án kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei TISZK 2 napos szakmai konferenciája, melyen a Nyírségi TISZK képviselői is részt vettek. A rendezvényen résztvevők Hajdu Sándor ügyvezető „TISZK élet a projektek után, fenntarthatóság a gyakorlatban” c. előadását hallgathatták meg.

2010. augusztus 27.

A hagyomány szerint a Nyírségi TISZK ismét részt vett a 2010. évben is megrendezett Tanévnyitó kavalkádon, ahol standnál érdeklődők tájékoztatást kaptak a TISZK tevékenységéről, az általa nyújtott szolgáltatásokról és lehetőségekről.

 

Szintén a mai napon került megrendezésre a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által az Országos Tanévnyitó Konferencia, melyen a TISZK-et Hajdu Sándor ügyvezető és Márföldiné Kotricz Erzsébet szakmai vezető képviselte.

2010. augusztus 26.

Szakképzési Tanévnyitót tartott ma a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosainak, 20 partnerintézményének vezetői és oktatói körében. A rendezvényen résztvevő közel 240 fő a szakképzés mai helyzetéről, a tanévet érintő aktuális feladatokról kapott tájékoztatást. Előadást hallhattak Kathiné Juhász Ildikótól, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság elnökétől a 2010/2011-es tanév feladatairól; Baskiné Lipka Gabriellától, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Koordinációs és Kontrolling irodavezetőjétől a szakképzési hozzájárulás gyűjtése terén a TISZK-ek feladatairól. Dr. Polonkai Mária, az Oktatási Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatója a szakképzést és a közoktatást érintő törvényi változásokról, aktualitásokról tartott előadást. Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a Kereskedelmi és Iparkamara aktuális tevékenységeiről, munkaerői-piaci igények alakulásáról, a TISZK és a Kamara együttműködéséről adott tájékoztatást a jelenlévőknek. A meghívott vendégelőadók mellet a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Hajdu Sándor és a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-004 sz. projekt szakmai vezetője Márföldiné Kotricz Erzsébet ismertette a projekt zárásáig – 2010. november 30-ig - várható feladatokat. A TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 2010. augusztus 25.

A TISZK menedzsmentje a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósítása kapcsán elektronikusan és papíralapon is megküldte az ESZA Nonprofit Kft. felé 3. sz. Projekt Előrehaladási Jelentését.

   2010. augusztus 24.

Értekezletet tartott ma a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt menedzsmentje. Az ülés témája a projektzárásig terjedő időszak feladatainak egyeztetése volt.

2010. augusztus 17.

Látogatást tettek ma nálunk a Vasi TISZK képviselői. A TÁMOP-2.2.3 projektmenedzsment tagjai a 6 tagú delegációt megismertették a Nyírvidék TISZK és a Nyírségi TISZK kapcsolatával, a TISZK struktúrájával és munkaszervezetével. Tájékoztatást kaptak a projektben eddig elért eredményekről, a projekt befejezéséig várható feladatokról. A résztvevők az alábbi témaköröket érintően konzultáltak:

-              a projektekben vállalt indikátor teljesítése, teljesíthetősége,

-              Projekt Előrehaladási Jelentések készítése, leadása,

-              kommunikáció a TISZK fenntartókkal és partnerintézményekkel,

-              beiskolázás, RFKB feladata és hatásköre,

-              SZAHO gyűjtés és felhasználás,

-              fenntarthatósági kérdések.

A beszélgetést követően a vendégek megtekintették a Nyírvidék TISZK Központi Képzőhelyet.

2010. augusztus 16.

Pénteken, 2010. augusztus 13-án regionális szakképzési fórumot szervezett az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). A fórum napirendi pontjai között szerepelt a gazdasági kamara által készített felmérések és anyagok megvitatása, a konferencián jelenlévők véleményének megismerése, és szó esett a szakmai képzés helyzetéről, különös tekintettel a kézműves szakmákra, a régióban lévő kistérségek esetleges sajátosságai a fenti két szempont figyelembevételével. A rendezvényen Hajdu Sándor, a TISZK ügyvezetője is előadást tartott.

 2010. augusztus 13.

Taggyűlés tartottak ma a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. Tulajdonosai, akik ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi intézmények pedagógiai programjainak módosításával értettek egyet:

 • Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
 • Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola
 • Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola
 • Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola
 • Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola
 • Rétközi Népfőiskola és Szakiskola

Továbbá egyetértettek a jelenlévők az együttműködési megállapodással TISZK-hez csatlakozó Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Alapító Okiratának és Pedagógiai Programjának módosításával is.

2010. július 28.

Átadásra került a Nyírségi TISZK Vezetői Információs Rendszere. Értekezletet tartott ma a projektmenedzsment a külső szolgáltatókkal a projekt hátralévő részében várható feladatokról.

2010. július 7.

A tegnapi napon adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Társulás TIOP-3.1.1 pályázat keretében felújított épületét. A rendezvényen a Nyírségi TISZK képviselői is részt vettek.

2010. július 05.

A TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt menedzsmentjének tagjai részt vettek a Petrik TISZK szakmai konferenciáján, melynek célja az általuk megvalósított projektben elért eredmények ismertetése volt. Kutykó Róbert pénzügyi vezető előadásában a projekt fenntartási időszakban menedzsmentre váró feladatokról tartott előadást a jelenlévőknek.

2010. július 01.

Tanévzáró értékelő ülést tartott ma az Intézményvezetők Tanácsa. A kihelyezett ülésnek a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola Apagyi tanüzeme adott helyet. Az ülést követően a résztvevőket az intézmény vezetősége kalauzolta végig tanüzem területén bemutatva az ott folyó gyakorlati oktatást.

   

RÉGEBBI HÍREK:

2010. június 29.

Külföldi vendégeket fogadott ma délelőtt a Nyírségi TISZK. A romániai Tanügyminisztérium képviseletében Prof. Gheorghe Dinca főfelügyelő és Kónya Árpád, a Szatmár megyei Tanfelügyelőség helyettes vezetője látogatott el a Nyírségi TISZK-hez. A menedzsmenttel folytatott konzultáció alkalmával tájékozódtak a TISZK  rendszer tapasztalatairól, együttműködési lehetőségekről, majd megtekintették a Központi Képzőhelyet.

 

2010. június 28.

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyírségi TISZK és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A megállapodás célja, hogy a kamara által nyilvántartott gyakorlati képzőhelyek minél több szakképzésben résztvevő diák számára elérhetőek legyenek. A szervezetek közötti együttműködés során erősödik a kamara koordináló szerepe, az intézmények pedig a valós munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzést indíthatják majd el.

 

2010. június 24.

Tegnap Taggyűlést tartottak a Társaság Tulajdonosai, melyen a Taggyűlés egyetértett az Inczédy  György Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakközépiskola és Szakiskola és a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium intézmények pedagógiai programjainak módosításával. A jelenlévők tájékoztatást kaptak az Oktatási Hivatal által bekért  - fenntartóval és a TISZK-el előzetes egyeztetett – 2010/2011-es és 2011/2012-es tanévre vonatkozó összesített beiskolázási tervadatokról. Továbbá engedélyezték a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium vonatkozásában általános asszisztens (OKJ: 52 720 01 0010 52 01); a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakközépiskola és Szakiskola vonatkozásában sütő-és cukrászipari technikus (OKJ: 54 541 01 0010 54 09) új szakma indítására vonatkozó előterjesztést. Módosításra került Nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola vonatkozásában a Taggyűlés 1/2009./ X.07. számú taggyűlési határozata az alábbiak szerint: pincér (OKJ:33 811 02 1000 00 00) szakképesítés esetében a 2010-2011-es tanévben  ½ osztály indítását engedélyezte; női szabó (33 542 05 0010 33 03) szakképesítés esetében a 2010-2011-es tanévben  ½ osztály indítását engedélyezte.

 

2010.június 22.

Ülést tartott ma a Szakmai Előkészítő Bizottság, melyen szó volt a 2010/2011-es tanévindítással kapcsolatos feladatokról. A jelenlévők áttekintették az Oktatási Hivatal által kért, partnerintézmények által leadott beiskolázási tervadatokat.

 

Ülésezett a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. Tanácsadó Testülete is. A Testület elnököt választott magának Ifj. Oláh János személyében. Majd a Tanácsa tagjai tájékoztatást kaptak az Oktatási Hivatal által bekért  - fenntartóval és a TISZK-el előzetes egyeztetett – 2010/2011-es és 2011/2012-es tanévre vonatkozó összesített beiskolázási tervadatokról.

 

2010. június 21.

Értekezletet tartott ma a TÁMOP-2.2.3  projekt menedzsmentje, melyen a tagok többek között értékelték az eddig megvalósult tevékenységeket, egyeztették a következő Projekt Előrehaladási Jelentés előkészítésének lépéseit. A jelentést 2010. augusztus 25-ig kell benyújtani a ESZA Nonprofit Kft. Közreműködő Szervezet felé.

2010. június 21.

A Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium végzős divat- és stílustervező szakos hallgatóinak vizsga-divatbemutatójára került sor pénteken a Nyírvidék TISZK Központi Képzőhelyén. Az este folyamán a növedékek nagy sikert arattak a saját tervezésű kollekcióikkal.

 

2010. június 14.

Látogatást tett a Nyírségi TISZK-nél múlt héten pénteken a Hajdúnánási központú , Észak-Hajdúsági Szakképzés-szervezési Társulás (TISZK) TÁMOP 2.2.3. projektjének  szakmai vezetője Nagy Zsolt, aki a projektmenedzsment tagjaival folytatott megbeszélésen bemutatta szervezetüket, és kapcsolat felvételt kezdeményezett a két szervezet között.

 

2010. június 10.

Az OFA Hálózat PERTU Projektje keretében szervezett állásbörzén vettek részt a TISZK munkatársai szerdán, mely a Bujtosi Szabadidő Csarnokban került megrendezésre. A TISZK pavilonban a látogatók hasznos információkat kaptak a TISZK tevékenységeiről, az általa nyújtott szolgáltatásokról.

 

2010. június 9.

A Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (Nyírségi TISZK) délelőtt 10.00 órától tartotta Tanévzáró Rendezvényét a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum hangversenytermében. Az ünnepségen a TISZK tulajdonosai, partnerintézményeinek pedagógusai és diákjai, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés Szervezési Önkormányzati Társulás képviselői – közel 250 fő - vett részt. Az ünnepség keretében elismerésben részesültek a 2009/2010-es tanévben kiemelkedő szakmai tanulmányi eredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik, továbbá átadásra került a TISZK Vándorkupa is, melyet idén a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium nyert el. A tanévzáró rendezvényen a Művészeti Középiskola és Kollégium diákjai adtak műsort.

 

2010. június 7.

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2010. június 3.

Ma tartotta Budapesten alakuló ülését a Magyar Szakképzési Társaság TISZK tagozata. A jelenlévők a tagozat elnökéül Hajdu Sándort, a Nyírszakképzés Nonprofit Kft. ügyvezetőjét választották.

 

2010. június 3.

2010. június 2-án a TISZK menedzsment tagjai részt vettek az ESZA Nonprofit Kft. közreműködő Szervezet által rendezett információs napon, Budapesten. A rendezvényen a projekt megvalósításával kapcsolatos hasznos információk hangzottak el.

 

2010. május 27.

Tiszavasvári Város Önkormányzatának Képviselő Testületi ülésén a mai napon elfogadásra került a Társaság 2009. évi közhasznúsági jelentése és éves egyszerűsített beszámolója.

 

2010. május 26.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdasági Bizottsága mai ülésén elfogadta a Társaság 2009. évi közhasznúsági jelentését és éves egyszerűsített beszámolóját.

 

2010. május 21.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság levélben értesítette a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft-t, hogy a Munkaerő-piaci Alap Képzési alaprész 2010. évi decentralizált kerete terhére a szakképzés fejlesztését szolgáló eszközbeszerzés támogatása céljából beadott pályázata támogatást nyert. A megítélt támogatás összege 51.762.344,- Forint.

 

2010. május 20.

Értekezletet tartott ma a TISZK projektmenedzsmentje és a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt külső szakértői. Az értekezleten értékelésre kerültek a projekt megvalósítása során kialakított és kialakításra kerülő szakmai tevékenységek, folyamatok. Az ülést követően a szakértők beszámolót készítenek a saját szakterületükön történt eseményekről.

 

2010. május 20.

A Nyírszakképzés Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást indított „E-tananyagok fejlesztése” tárgyban. Az ajánlattételi határidő tegnap lejárt, a bontást követően megállapításra került, hogy a beérkezett 3 ajánlat közül mindhárom érvényes, hiánypótlásra nincs szükség, megkezdődhet az ajánlatok bírálata. Eredményhirdetés az eljárásban 2010. május 25-én lesz.

 

2010. május 18.

A mai napon megkezdődik a TISZK Nyíregyháza Város Önkormányzata által fenntartott partnerintézményeinek 2011/2012-es tanév beiskolázási tervadataira vonatkozó egyeztetés. Az egyeztetés 3 napon át tart.

 

2010. május 13.

Az Oktatási Hivatal 2010. május 11-én kelt levelében kérte a TISZK partnerintézményének vezetőit, hogy 2010. június 30-ig küldjék meg a 2010/2011-es és 2011/2012-es tanévre vonatkozó beiskolázási tervadatokat az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság munkájának segítése céljából. TISZK szinten az adatok jóváhagyása a Taggyűlés döntési jogkörébe tartozik, ezért a partnerintézmények 2010. június 15-ig küldik meg a TISZK részére az elkészült adatszolgáltatást, mely alapján készül a taggyűlési előterjesztés. A taggyűlés annak elfogadását 2010. június 23-i ülésén fogja tárgyalni.

 

2010. május 12.

2010. május 12-én tartotta soron következő ülését az Intézményvezetők Tanácsa. A résztvevők tájékoztatást kaptak a nyomonkövetés, pályakövetés alprojekt megvalósulásáról a külső szolgáltató előadásában. Gazda Sándor Mihály elnök ismertette az előző ülés óta eltelt időszak eseményeit, Hajdu Sándor ügyvezető pedig tájékoztatta az igazgatókat aTÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekttel kapcsolatos aktuális feladatokról.

 

2010. május 10.

Taggyűlés tartottak ma a Társaság Tulajdonosai.  A napirendi pontok között szerepelt a Társaság 2009. évi közhasznúsági jelentésének és éves egyszerűsített beszámolójának elfogadása. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósulásáról, aktuális feladatokról, a Tanácsadó Testület megalakulásáról.

 

2010. május 10.

Elkészült a Nyírségi TISZK SZAKMA-TÁR c. magazin műsorának következő része, mely megtekinthető a www.nytv.hu honlapon.

 

2010. május 7.

Ülésezett a Társaság Felügyelő Bizottsága. Az ülés napirendi pontja a Társaság 2009. évi közhasznúsági jelentésének és éves egyszerűsített beszámolójának elfogadása volt.

 

2010. május 5.

„Tehetség és fantázia” címmel nyílt ma kiállítás a Központi Képzőhely aulájában a Művészeti Középiskola diákjainak műveiből. A kiállítás 2010. május 20-ig tekinthető meg.

 

 

2010. április 30.

A Nyírségi TISZK Partnerintézményeiben tanuló végzős diákok ballagási ünnepségsorozata zajlott. Gratulálunk, és eredményes vizsgákat kívánunk minden végzős diáknak!

 

2010. április 29.

Lezárult a Nyírségi TISZK 2010. január 18-án Állami Számvevőszék által megkezdett ellenőrzése, melynek fő célja a TISZK által végzett felnőttképzési tevékenység vizsgálata volt.

 

2010. április 29.

Megalakult a Társaság Tanácsadó Testülete. A Testületnek 6 tagja van, különböző szervezetek részéről delegált szakemberekből áll. Képviselteti magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara, az Ipari Szolgáltató Ipartestületének Nyíregyházi Képviselete, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedők és Vállalkozók Egyesülete (KISOSZ), Balkány Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Főiskola.

 

2010. április 28.

Taggyűlést tartottak a Társaság Tulajdonosai, melyen a Társasági Szerződés 6.3.24.7) pontja értelmében a Taggyűlés véleményezési jogát gyakorolta a Nyírségi TISZK partnerintézményeinek vezetői álláshelyeire beérkezett pályázatokra vonatkozóan. 6 érintett intézmény volt, melynek vezetői álláshelyére összesen 7 pályázat érkezett be. A tulajdonosok taggyűlési határozatokban megfogalmazva fogadták el a 7 pályázatról szóló véleményezést.

 

2010. április 26.

A Nyírségi TISZK a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. Európai Unió által támogatott, Európai Szociális Alap által társfinanszírozott projektje keretében a Föld Napja alkalmából környezettudatos gondolkodásmódot fejlesztő rendezvényt szervezett "GREEN TISZK" címmel partnerintézményeinek diákjai körében 2010. április 26-án hétfőn a Központi Képzőhely földszinti előadótermében. A versenyre 9 intézményből 4 fős csapatok érkeztek, akik elsőként a környezetvédelem, környezeti fenntarthatóság témában Dr. Kiss Ferenc - a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai Kar dékánjának - előadását hallgatták meg, majd a témához kapcsolódó játékos vetélkedőn vettek részt.  A versenyt a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium csapata nyerte, a 2. helyezést a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola csapata szerezte meg, 3. helyen végzett a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakközépiskola és Kollégium csapata.

A vetélkedő feladatai között volt plakátkészítés, versfaragás, puzzle játék, környezetvédelem témakörbe tartozó kérdéseket tartalmazó tesztsor is. A csapatok által készített plakátokból pedig kiállítás tekinthető meg május közepéig a Központi Képzőhely aulájában.

 

2010. április 23.

A Lippai János Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium már hosszú ideje ápol kapcsolatot a holland De Groene Welle iskolával. Ennek révén évente több turnusban is látogatnak ki mezőgazdaság szakmacsoportban tanuló 11. évfolyamos Lippais diákok Zwolle városába, ahol hat héten át tartó szakmai gyakorlati képzésben vesznek részt. 2010 szeptemberében 35 holland cserediák érkezik Nyíregyházára, gyakorlati képzésben vesznek majd részt az Apagyi Tanüzemben.

Legutóbb 2010. április 21-én utazott ki egy 6 fős csoport, melyet a TISZK képviselői is elkísértek és megtekinthették az ott kialakított gyakorlati képzőhelyeket.

 

2010. április 22.

3 napos 30 órás, akkreditált továbbképzés kezdődik ma a Nyírségi TISZK Partnerintézményeinek pedagógusai számára „HH speciális programok bevezetésére implementációs tréning” címmel. A képzésen résztvevő 25 fő tanúsítványt kap a részvételről.

2010. április 14.

A Nyírségi TISZK a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. Európai Unió által támogatott, Európai Szociális Alap által társfinanszírozott projektje keretében Prevenciós Egészségnapot szervezett, melynek első fordulója már novemberben lezajlott, második fordulójára pedig ma került sor.

A Nyírségi TISZK Kupa Tavaszi Fordulójában 5 sportágban – sakk, lövészet, íjászat, bowling, floorball - különböző helyszíneken versenyeztek a csapatok. Az íjászatban és a lövészetben a Bánki Donát Műszaki Középiskola csapatai jeleskedtek, a bowlingban és a sakkban a Széchenyis diákok szerezték meg az első helyezést, a floorball sportágban pedig az Inczédy Középiskola csapata lett az első helyezett. A tavaszi és őszi forduló pontszámainak összesítését követően a TISZK Kupát az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium képviselői vehették át.

 

2010. április 12.

Lemorzsolódást csökkentő programok megismerése címmel zajlik továbbképzés mentorok és osztályfőnökök részére a Nyírségi TISZK Partnerintézményeinek pedagógusai körében. A képzésen lehetőség nyílik gyakorló tanárok felkészítésére a tanulás tanítására, a gyerekek tanuláshoz való viszonyának pozitív irányú megváltoztatására, tanulási szokásaik formálására, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességeik fejlesztésére, saját tanulási módszerük kialakítására. A tanulási képességek fejlesztésének integrálása, az iskolák pedagógiai programjába és a szaktárgyak tanításának módszertanába. A 30 órás, akkreditált képzés két szakaszban bonyolódik, a második turnusra a hétvégén kerül majd sor.

 

2010. április 2.

Beadásra került az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság által „Munkaerő-piaci Alap képzési alaprész 2010. évi decentralizált regionális keretéből finanszírozandó, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására” kiírt pályázati felhívásra a TISZK pályázata. A TISZK 14 partnerintézmény nevében pályázott mintegy 50 millió Forint összegű támogatásra. A pályázattal kapcsolatos döntés 2010. július elejére várható.

 

2010. március 25.

30 órás akkreditált képzésen vesz részt 21 fő a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt keretében, melynek címe a „Hálózati együttműködési készségek fejlesztése pedagógiában, tantervben, Sajátos Nevelési Igényű (SNI) tanulókkal foglalkozásban, Halmozottan Hátrányos Helyzetű diákokkal való munkában, TISZK-es vállalati hálózati együttműködések területén”. A képzésen résztvevők tanúsítványt kapnak annak elvégzéséről.

 

2010. március 24.

Taggyűlést tartottak ma a Tulajdonosok, ahol a decentralizált pályázat beadásáról, pályázó intézmények köréről, önerő mértékének meghatározásáról döntöttek.

 

2010. március 22.

A hétvégén véget ért a „Felnőttképzés szervezése elméletben és gyakorlatban” c. 120 órás képzés, mely tavaly októberben kezdődött és 5 hétvégén került lebonyolításra. A képzésen 21 fő vett részt, partnerintézményekben a területen dolgozók és a TISZK menedzsment dolgozói. A képzést sikeresen befejezők tanúsítványt kaptak.

 

2010. március 18.

Tegnap ülésezett az Intézményvezetők Tanácsa. Az ülésen szó volt a decentralizált pályázaton való részvételről, az önerő mértékéről, annak finanszírozási lehetőségeiről. A Tanács álláspontját továbbította a TISZK ügyvezetője felé, aki azt figyelembe véve készíti el az előterjesztést a Taggyűlésnek.

2010. február 17.

Holland vendégek látogattak ma a Nyírségi TISZK-be. A holland kapcsolat a Lippai János Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégiummal jött létre még 1999-ben. A vendégek Zwolle városban működő De Groene Welle iskola képviseletében érkeztek Nyíregyházára, és látogatásuk fő célja a TISZK partnerintézményeiben történő mezőgazdasági képzés megismerése volt.

 

2010. január 28.

Taggyűlést tartottak ma a Tulajdonosok. Az ülésen a napirendi pontok között szerepelt a Társaság 2010. évre vonatkozó üzleti tervének elfogadása és a TÁMOP-2.2.3 projekt keretében elkészült Irányítási Kézikönyv elfogadása is. A Tulajdonosok döntöttek a Magyarországi Magiszter Alapítvány csatlakozásáról és a javadalmazási szabályzat elfogadásáról is. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a 2009. évben gyűjtött és felhasznált szakképzési hozzájárulás összegéről, az elmúlt időszakban történt eseményekről.

 

2010. január 22.

Pénteken ülést tartott a Társaság Felügyelő Bizottsága. Az ülésen elfogadásra került a Nyírségi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. 2010. évi üzleti terve, valamint a javadalmazási szabályzat. Továbbá a jelenlévők áttekintették az előző évben megkötött szerződéseket, beszerzéseket.

 

2010. január 20.

2010-ben először tartott meg ülését a Nyírségi TISZK Intézményvezetők Tanácsa. A Tanács jelenlévő tagjai elfogadták 2010. évi munkatervet, majd tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről, a 2009. évben gyűjtött és 2010-ben felhasználható szakképzési hozzájárulás összegéről és a Társaság 2010. évi üzleti tervéről.

 

2010. január 18.

Nyílt projektmenedzsment értekezlet tartott ma a TISZK, melyre a Tulajdonosok képviselőit is meghívta. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0004 sz. projekt megvalósításának állapotáról, az elért eredményekről és a hátralévő időszakban megvalósítandó feladatokról.

 
 

"BEMENETI KULCSKOMPETENCIÁK MÉRŐRENDSZERE"

BELÉPÉS (külön regisztráció szükséges !)